Kitaratunnit

Kitaransoiton opetus Musikanteilla

  • kaikille avointa ilman pääsykokeita
  • mukavissa tiloissa
  • laadukkaiden opetusvälineiden parissa
  • koulutetun musiikkipedagogin ohjaama
  • onnistuu sovittaessa myös etänä

Akustinen kitara

​Kitara on monipuolinen soitin, joka soveltuu sekä säestys- että soolosoittimeksi. Sillä voidaan tutustua monipuolisesti myös eri musiikin tyylilajeihin kuten klassiseen ja rytmimusiikin eri osa-alueisiin.

​Ikäsuositus: alkaen 7-8 vuotta

Alussa kitaransoitto vaatii sormilta voimaa, joten yksilön motivaation näkökulmasta harrastusta ei kannata aloittaa liian nuorena.Sähkökitara

Sähkökitara on erittäin monipuolinen soitin, mikä soveltuu bändisoittoon, säestämiseen ja soolosoittimeksi. Se mahdollistaa monen tyylilajin harjoittamisen kuten jazz, blues, rock, pop ja heavy.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit.

Sähkökitaran soiton voi aloittaa yleensä noin 10-vuotiaana, mikäli oppilaan sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että sähkökitaroista ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita, joten pienempien musikanttien kannattaa aloittaa kitaransoitto akustisella kitaralla.

Huom! Aloittelevan sähkökitaristin on myös huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee kitaran lisäksi kitaravahvistimen varusteineen.


Bassokitara

Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit. Opinnoissa voidaan myös tutustua johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen.

Basson soiton voi aloittaa 10-vuotiaana, mikäli yksilön sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että bassokitaroita ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita.

Huom! Aloittelevan basistien on lisäksi huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee basson lisäksi bassovahvistimen varusteineen.

Opetusmuodot:

  • Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
  • Pariopetus 30-45 min/viikossa
  • Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Tarjolla myös kokeilutunteja verkkokaupassamme.

Lisätietoa: info@musikantit.fi tai numerosta 0102 190 190