Art Opens Doors -hanke (Ukraina)

Art Opens Doors

Art Opens Doors on taidelähtöinen kotouttamisohjelma ukrainalaisille perheille ja nuorille. Kotouttamistoimintaan sisältyy säännöllistä kohtaamispaikka- ja kerhotoimintaa suomeksi, venäjäksi sekä ukrainaksi. Hankkeesta tiedotetaan lisäksi englanniksi. Hankkeen toteuttaa Lastenkulttuurikeskus Musikantit ja sitä on tukenut Alli Paasikiven säätiö. Toiminta toteutetaan Helsingissä Kurkimäen Korttelitalon ja Lastenkulttuurikeskus Musikanttien tiloissa sekä itähelsinkiläisissä kouluissa.

Hanke järjestetään elokuun 2024 ja tammikuun 2025 välillä. Liity sähköpostilistalle täällä!


RYHMÄT, KURSSIT JA TAPAHTUMAT

  1. Äiti ja lapsi -kielikahvila

  2. Asiantuntijatapaamiset mm. varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja lastensuojeluliiton ammattilaisen kanssa

  3. Musiikkileikkikoulu (3 kk–3-v)

  4. Koko perheen taidetuokiot

  5. Lastenteatteriryhmä (9–14-v)

  6. Vanhempien päätöskeskustelu liittyen kotoutumisprosessiin


Ohjelman tavoitteena on tarjota osallistujille kohtaamispaikka, jossa he voivat tutustua paikallisyhteisöönsä kotoutumistaan edistävän taidetoiminnan parissa. Kohtaamispaikassa järjestetään asiantuntijatapaamisia tärkeiden suomalaisten virastojen edustajien kanssa.

Hankkeen tavoitteena on lisäksi tuoda yhteen luovan alan osaajia sekä työllistää maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä. Projektiin pyritään erityisesti etsimään ukrainaa puhuvia työryhmän jäseniä. Toivotamme tervetulleeksi hankkeen suunnitteluun myös vapaaehtoisia.