Kurkimäen Korttelitalo

Kaikille avoin kohtaamis- ja tapahtumapaikka

Toiminta    |    Ajankohtaista   |   Vuokraus

Korttelitalo tarjoaa alueen asukkaille paikan, jossa onnistuu yhteinen ajanvietto, uuden oppiminen, alueen yhteisöllisyyden ylläpitäminen, sekä monipuolinen harrastustoiminta. Lastenkulttuurikeskus Musikantit (Toimintakeskus Semja Ry) järjestää Kurkimäen Korttelitalolla paljon erilaista toimintaa, kuten kerhoja, kursseja ja esityksiä, sekä vuokraa tiloja yksityisille, yrityksille ja yhteisöille.

Korttelitalolla on paljon kaikille avoimia tapahtumia, kuten vuosittain toukokuussa järjestettävä koko perheen festivaali Kurkijamit ja yhdessä lähialueen koulujen kanssa pidettävä leikkimielinen taitokilpailu Kidols. Lisäksi korttelitalolla järjestetään kalenterivuoteen liittyviä juhlia, kuten Halloween- ja joulujuhlat, sekä toiminnallisia Asukastalon avoimet ovet -päiviä.

 

Tilat ovat avoinna kaikille pääsääntöisesti ma-pe 9-20 ja la 10-15 lukuunottamatta kesäkautta. Kesäkuussa Korttelitalo on avoinna rajoitetusti ma-pe lasten leiritoiminnan vuoksi. Heinäkuun Korttelitalo on kiinni. Korttelitalon aulasta löytyvä nettipiste, lehtinurkkaus ja lasten leikkipaikka ovat vapaasti kävijöiden käytettävissä talon aukioloaikoina. Aulassa toimii myös yrittäjän pyörittämä kahvila. 

 

Asukastalotoimintaa avustaa Helsingin kaupungin kulttuurikeskus sekä sosiaali- ja terveyslautakunta.

 

Kurkijamit

KurkiJamit on Kurkimäessä vuodesta 1996 lähtien järjestetty lastentapahtuma. Tapahtuma järjestetään toukokuisin Kurkimäen leikkipuiston alueella. Festivaalin ohjelma on suunnattu erityisesti perheille, päiväkodeille sekä ala-asteikäisille lapsille. Tapahtuman järjestävät alueen toimijat yhdessä. Tapahtuma on maksuton, päihteetön ja avoin kaikille.

 

Kidols

KIDOLS on ala-asteiden oppilaille suunnattu vuosittainen kykykilpailu, jossa voittoakin tärkeämpää on osallistuminen.

Kidols-kilpailussa on nähty vuosien varrella niin lauluesityksiä, musisointia ja tanssia kuin akrobatiaa, beatboxausta ja stand up-esityksiä. Lava on vapaa lahjakkaille nuorille!

Kurki-Stage

Uusi, ennennäkemätön tapahtumasarja Kurki-Stage antaa jokaiselle mahdollisuuden päästä paistattelemaan parrasvaloissa. Nyt on sinun vuorosi ottaa lava haltuun!

Haluatko päästä näyttämään taitosi muille? Oletko haaveillut esiintymisestä, mutta siihen ei ole ollut tilaisuutta? Nyt on unelmien aika käydä toteen! Kurki-Stage tarjoaa jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden esiintyä. Haluat sitten laulaa, tanssia, tehdä stand-up komiikkaa tai mitä tahansa muuta - lava on vapaa. Tule Kurki-Stagelle osaksi ainutlaatuista tapahtumaa! Tällaista mahdollisuutta ei ole usein tarjolla. 
 

Vuokraus

 

Lastenkulttuurikeskus Musikantit (Toimintakeskus Semja Ry) vuokraa tiloja yksityisille, yrityksille ja yhteisöille. Tiloja voidaan käyttää mm. häiden, seminaarien, esitysten, konserttien, rippijuhlien, häiden tai muiden merkkipäivien ja tapahtumien järjestämiseen.

Vuokrattavia tiloja ovat Korttelitalon aula ja sali. Lisäksi talon muita tiloja voidaan vuokrata tapauskohtaisesti. Keittiön käytöstä on sovittava erikseen, sillä se on pääsääntöisesti yrittäjän käytössä.

 

Tilat soveltuvat parhaiten 75-150 vieraan tilaisuuksiin. Esimerkiksi konserttitapahtumissa, joissa ei ole istumapaikkoja, tilaan sopii n. 200 vierasta. Aula on kooltaan noin 150m2. Tilasta löytyvät wc-tilat, mukaan lukien inva-wc ja vauvanhoitopiste. Aulasta on pääsy katetulle terassille ja rakennusta ympäröivään vehreään leikkipuistoon. Talon edessä on asfaltoitu piha, josta löytyy autopaikkoja n. 30-50 autolle.​

 

Salin mitat ovat 14x14m (n.200m2), korkeus on noin 5,7m. Vuokrauksen yhteydessä on käytettävissä lava, n. 15 pöytää, n. 150 tuolia ja valkokangas. Kun tiloja vuokrataan, on paikalla aina talon oma vahtimestari, joka vastaa mm. tekniikasta, varusteista, sekä ovien avauksesta että lukituksesta. Lisäpalveluna on saatavilla valo- ja äänitekniikkaa, videoprojektori, koristelua, apulaisia, näyttämötekniikkaa ja paljon muuta. Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti!​

 

Korttelitalo sijaitsee lähellä Kontulan ja Myllypuron metroasemia, ja sen lisäksi bussit 94A ja 78 kulkevat myös lähettyviltä.

 

Vuokrausta hoitaa:

Niklas Nyström

niklas@musikantit.fi

puh 0102 190 191​

 

Tilavuokra

klo 06:00-24:00 75e/tunti

klo 24:00-06:00 120e/tunti

Loppusiivous alk. 120e tai sopimuksen mukaan. Lisätyöt alk. 40e/tunti.​

 

Lisäpalveluista veloitetaan erikseen. Juhlapyhinä ja erikoispäivinä pidätämme oikeuden erikoishinnoitteluun.

 

Pidetään oikeus muutoksiin.

 

Menneitä Korttelitalon tapahtumia

Lastenkulttuurikeskus Musikantit

musikantit@musikantit.fi

0102 190 190

Karpalokuja 7 A, Helsinki

Postituslista
Toimintaamme tukevat

© 2019 Toimintakeskus Semja ry |  Lastenkulttuurikeskus Musikantit. | All Rights Reserved.