Kitara

Kitara- ja bassokitaratunteja löytyy niin yksityisopetuksena kuin pienryhmissä, trio- tai pariopetuksenakin.

Opettaja

Marko Annala

Opetuspaikka

Opettajana toimiva Marko Annala on ammattitaitoinen ja kokenut soitonopettaja ja hänellä on paljon kokemusta nuorista soitonoppilaista.

Musikanttien soitonopetus on

 • kaikille avointa ilman pääsykokeita

 • mukavissa tiloissa

 • laadukkaiden opetusvälineiden parissa

 • koulutetun musiikkipedagogin ohjaamaa
   

Tarjoamme myös

 • edullista pienryhmäopetusta

 • esiintymismahdollisuuksia

Akustinen kitara

Kitara on monipuolinen soitin, joka soveltuu sekä säestys– että soolosoittimeksi. Sillä voidaan tutustua monipuolisesti myös eri musiikin tyylilajeihin kuten klassiseen ja rytmimusiikin eri osa-alueisiin.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat, sekä nuottitekstit kuten tabulatuurimerkintä.

Ikäsuositus

Alkaen 7-8 vuotta

 

Kitaransoitto on hyvä aloittaa 7-8 -vuotiaana tai myöhemmin. On tärkeä ymmärtää, että alussa kitaransoitto vaatii sormilta voimaa, joten yksilön motivaation näkökulmasta ei harrastusta kannata aloittaa liian nuorena.

Opetusmuodot

 

Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
Pariopetus 30-45 min/viikossa
Yksityisopetus 30-45 min/viikossa
 

Tutustu hinnastoon ja valitse kurssin opetusmuoto ja opetuksen kesto!

Aloittelevalle nuorelle kitaristille suositellaan pienryhmäopetusta (Starttiryhmä). Näitä 4-6 lapsen starttiryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä aloittelijoista. Mikäli sopivaa starttiryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Ryhmäsoiton etuja ovat mm. opitaan kuuntelemaan muita soittajia, yhtyesoiton kehittyminen, sosiaalisten taitojen oppiminen, luovuuden lisääntyminen ja vertaisryhmän tuki soitonopiskeluun.

Yksityisopetuksessa aloittevalle kitaristille suositeltava tuntipituus on 30 minuuttia, kun taas pitempään soittaneet voivat käydä 45 minuutin tunneilla.

Huom!

 

Akustisia kitaroita voi ostaa eri kokoisina. Oppilaalle on erittäin tärkeä hankkia juuri oikean kokoinen kitara. Niinpä kitaran hankinta on hyvä tehdä vasta ensimmäisten tuntien jälkeen opettajan opastuksella. Kauttamme voi tilata myös valmiin kitarapaketin (Yamaha kitara, laukku, viritin ja varakielipaketti) oppilaalle.

Sähkökitara

Sähkökitara on erittäin monipuolinen soitin, mikä soveltuu bändisoittoon, säestämiseen ja soolosoittimeksi. Se mahdollistaa monen tyylilajin harjoittamisen kuten jazz, blues, rock, pop ja heavy.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit.

Ikäsuositus

 

Alkaen 10 vuotta

Sähkökitaran soiton voi aloittaa yleensä noin 10-vuotiaana, mikäli oppilaan sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että sähkökitaroista ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita, joten pienempien musikanttien kannattaa aloittaa kitaransoitto akustisella kitaralla.

Opetusmuodot

 

Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
Pariopetus 30-45 min/viikossa
Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Tutustu hinnastoon ja valitse kurssin opetusmuoto ja opetuksen kesto!

Sähkökitaran soittoa voi harrastaa myös jatkoryhmissä. Näitä 4-6 yksilön jatkoryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä oppilaista. Mikäli sopivaa vertaisryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Huom!

 

Aloittelevan sähkökitaristin on myös huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee kitaran lisäksi kitaravahvistimen varusteineen.

Bassokitara

Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit. Opinnoissa voidaan myös tutustua johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen.

Ikäsuositus

 

Alkaen 10 vuotta

Basson soiton voi aloittaa 10-vuotiaana, mikäli yksilön sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että bassokitaroita ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita.

Opetusmuodot

 

Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
Pariopetus 30-45 min/viikossa
Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Tutustu hinnastoon ja valitse kurssin opetusmuoto ja opetuksen kesto!

Basson soittoa voi harrastaa myös jatkoryhmissä. Näitä 4-6 yksilön jatkoryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä oppilaista. Mikäli sopivaa vertaisryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Huom!

 

Aloittelevan basistien on lisäksi huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee basson lisäksi bassovahvistimen varusteineen.

 • Syyslukukausi alkaa 17.8.2020 ja päättyy 20.12.2020.
   

 • Syyslukukaudella on 17 opetuskertaa (sisältäen juhlan / konsertin).
   

 • Syysloma pidetään viikolla 42 eli 12.10.–16.10.2020.
   

 • Pyhäinpäivänä 31.10.2020 opetusta normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti.
   

 • Juhlaviikolla 14.12.-20.12.2020 ei pidetä oppitunteja.
   

 • Juhla / konsertti korvaa yhden opetuskerran.
   

 • Juhla- ja konserttitiedote lähetetään sähköpostilla erikseen marraskuussa.

 • Pidätetään oikeus muutoksiin.

Lastenkulttuurikeskus Musikantit

musikantit@musikantit.fi

0102 190 190

Karpalokuja 7 A, Helsinki

Postituslista
Toimintaamme tukevat

© 2019 Toimintakeskus Semja ry |  Lastenkulttuurikeskus Musikantit. | All Rights Reserved.