Oikeus harrastaa -keräys 2020

Nyt on aika auttaa!

Tiesitkö, että Suomessa elää yli 100 000 lasta vähävaraisissa perheissä? Tiesitkö, että lapsiperheköyhyys on ollut kasvussa jo pitkään? Koronakriisin takia tilanne on pahentunut entisestään, kun talousvaikeudet ovat hiipineet osaksi aiempaa useamman perheen arkea. Eriarvoisuus lisääntyy kovaa vauhtia.

Lasten ja nuorten elämään köyhyys vaikuttaa monin eri tavoin. Tyypillistä on, että pienituloisten vanhempien lapset eivät voi tehdä vapaa-ajallaan samoja asioita kuin ikätoverinsa. Haaveet soitto- tai tanssitunneista on pakko haudata, koska rahat eivät riitä harrastamiseen.

Pelastakaa Lapset ry:n lokakuussa 2020 julkaiseman raportin mukaan jopa 51 % matalatuloisten perheiden lapsista kokee mahdollisuutensa harrastaa huonoksi tai melko huonoksi.

Jokaisella lapsella on oikeus harrastaa

Tehdään nyt yhdessä harrastushaaveista totta!

Lastenkulttuurikeskus Musikantit järjestää ajalla 7.12.–31.12.2020 Oikeus harrastaa -varainkeruukampanjan, jonka tuloilla tarjotaan harrastusmahdollisuuksia musiikin, tanssin, kuvataiteen ja teatterin parissa vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Lahjoittaminen on helppo tapa tukea heikommassa asemassa olevia perheitä.

Mielekkäät harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten arkea. Ne parantavat henkistä hyvinvointia, tuovat onnistumisen kokemuksia, antavat mahdollisuuden oppia uusia taitoja, kuulua ryhmään ja saada uusia ystäviä, tuntea itsensä yhdenvertaiseksi muiden kanssa.

Jokaisella lapsella pitäisi olla mahdollisuus harrastaa - perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta!

Autathan siis meitä auttamaan?

Miten osallistut keräykseen?

Voit osallistua Oikeus harrastaa -keräykseen lahjoittamalla 10 e, 25 e, 50 e tai muun haluamasi summan suoraan keräystilillemme:

IBAN: FI08 1544 3000 1998 80

BIC: NDEAFIHH

Auttamaan ovat tervetulleita sekä yksityishenkilöt että yritykset. Kaikki tuki on nyt kullanarvoista!

Voit auttaa myös haastamalla ystävät, sukulaiset, työkaverit tai tutun yrittäjän mukaan keräykseen. Sosiaalisen median kanavissa voit käyttää hashtagia #oikeusharrastaa ja halutessasi tägätä meidät @musikantit.

Iso kiitos, että välität! <3

Lastenkulttuurikeskus Musikanteilla / Toimintakeskus Semja ry:llä on voimassaoleva rahankeräyslupa RA/2020/1372. Luvan on myöntänyt Helsingin poliisilaitos 5.11.2020, ja se on voimassa 31.12.2020 asti. Lahjoitusrahat käytetään vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen vuoden 2021 aikana.

Jos sinulla on kysyttävää keräykseen liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä musikantit(at)musikantit.fi.