Kitaratunnit

Kitara-, bassokitara- ja ukuleletunteja saatavilla yksityisopetuksena, pariopetuksena sekä pienryhmissä.

Soitonopetus Musikanteilla

Musikanttien soitonopetus

 • kaikille avointa ilman pääsykokeita
 • mukavissa tiloissa
 • laadukkaiden opetusvälineiden parissa
 • koulutetun musiikkipedagogin ohjaama
 • onnistuu sovittaessa myös etänä

Akustinen kitara

​Kitara on monipuolinen soitin, joka soveltuu sekä säestys– että soolosoittimeksi. Sillä voidaan tutustua monipuolisesti myös eri musiikin tyylilajeihin kuten klassiseen ja rytmimusiikin eri osa-alueisiin.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat, sekä nuottitekstit kuten tabulatuurimerkintä.

​Ikäsuositus: alkaen 7-8 vuotta

Alussa kitaransoitto vaatii sormilta voimaa, joten yksilön motivaation näkökulmasta ei harrastusta kannata aloittaa liian nuorena.

Opetusmuodot:

 • Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
 • Pariopetus 30-45 min/viikossa
 • Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

​Aloittelevalle nuorelle kitaristille suositellaan pienryhmäopetusta. Näitä 4-6 lapsen starttiryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä aloittelijoista. Mikäli sopivaa starttiryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Ryhmäsoiton etuja ovat mm. bändisoiton kehittyminen, sosiaalisten taitojen oppiminen, luovuuden lisääntyminen, vertaisryhmän tuki soitonopiskeluun sekä muiden soittajien kuuntelemaan oppiminen.

​Yksityisopetuksessa aloittevalle kitaristille suositeltava tuntipituus on 30 minuuttia, kun taas pitempään soittaneet voivat käydä 45 minuutin tunneilla.

Huom! Akustisia kitaroita voi ostaa eri kokoisina. Oppilaalle on erittäin tärkeä hankkia juuri oikean kokoinen kitara. Niinpä kitaran hankinta on hyvä tehdä vasta ensimmäisten tuntien jälkeen opettajan opastuksella. Kauttamme voi tilata myös valmiin kitarapaketin (Yamaha kitara, laukku, viritin ja varakielipaketti) oppilaalle.

Sähkökitara

Sähkökitara on erittäin monipuolinen soitin, mikä soveltuu bändisoittoon, säestämiseen ja soolosoittimeksi. Se mahdollistaa monen tyylilajin harjoittamisen kuten jazz, blues, rock, pop ja heavy.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit.

Sähkökitaran soiton voi aloittaa yleensä noin 10-vuotiaana, mikäli oppilaan sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että sähkökitaroista ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita, joten pienempien musikanttien kannattaa aloittaa kitaransoitto akustisella kitaralla.

Opetusmuodot:

 • Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
 • Pariopetus 30-45 min/viikossa
 • Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Sähkökitaran soittoa voi harrastaa myös jatkoryhmissä. Näitä 4-6 henkilön jatkoryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä oppilaista. Mikäli sopivaa vertaisryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Huom! Aloittelevan sähkökitaristin on myös huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee kitaran lisäksi kitaravahvistimen varusteineen.

Bassokitara

Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit. Opinnoissa voidaan myös tutustua johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen.

Basson soiton voi aloittaa 10-vuotiaana, mikäli yksilön sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että bassokitaroita ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita.

Opetusmuodot

 • Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
 • Pariopetus 30-45 min/viikossa
 • Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Basson soittoa voi harrastaa myös jatkoryhmissä. Näitä 4-6 henkilön jatkoryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä oppilaista. Mikäli sopivaa vertaisryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Huom! Aloittelevan basistien on lisäksi huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee basson lisäksi bassovahvistimen varusteineen.

Hinnasto ja ilmoittautuminen

Tutustu hinnastoon.

Ilmoittautuminen opetukseen Eepoksessa, ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2022 on käynnissä!

Tarjolla myös kokeilutunteja verkkokaupassamme.

Lisätietoa: musikantit(at)musikantit.fi tai numerosta 0102 190 190