Kitara

Kirjaudu

Kitara-, bassokitara- ja ukuleletunteja saatavilla yksityisopetuksena, pariopetuksena sekä pienryhmissä

Opettaja

Marko Annala

Soitonopettaja

Akustinen kitara

Kitara on monipuolinen soitin, joka soveltuu sekä säestys– että soolosoittimeksi. Sillä voidaan tutustua monipuolisesti myös eri musiikin tyylilajeihin kuten klassiseen ja rytmimusiikin eri osa-alueisiin.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat, sekä nuottitekstit kuten tabulatuurimerkintä.

Ikäsuositus: alkaen 7-8 vuotta

Alussa kitaransoitto vaatii sormilta voimaa, joten yksilön motivaation näkökulmasta ei harrastusta kannata aloittaa liian nuorena.

Opetusmuodot:

Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
Pariopetus 30-45 min/viikossa
Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Tutustu hinnastoon ja valitse kurssin opetusmuoto ja opetuksen kesto!

Aloittelevalle nuorelle kitaristille suositellaan pienryhmäopetusta (Starttiryhmä). Näitä 4-6 lapsen starttiryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä aloittelijoista. Mikäli sopivaa starttiryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Ryhmäsoiton etuja ovat mm. opitaan kuuntelemaan muita soittajia, yhtyesoiton kehittyminen, sosiaalisten taitojen oppiminen, luovuuden lisääntyminen ja vertaisryhmän tuki soitonopiskeluun.

Yksityisopetuksessa aloittevalle kitaristille suositeltava tuntipituus on 30 minuuttia, kun taas pitempään soittaneet voivat käydä 45 minuutin tunneilla.

Huom! Akustisia kitaroita voi ostaa eri kokoisina. Oppilaalle on erittäin tärkeä hankkia juuri oikean kokoinen kitara. Niinpä kitaran hankinta on hyvä tehdä vasta ensimmäisten tuntien jälkeen opettajan opastuksella. Kauttamme voi tilata myös valmiin kitarapaketin (Yamaha kitara, laukku, viritin ja varakielipaketti) oppilaalle.

 

Sähkökitara

Sähkökitara on erittäin monipuolinen soitin, mikä soveltuu bändisoittoon, säestämiseen ja soolosoittimeksi. Se mahdollistaa monen tyylilajin harjoittamisen kuten jazz, blues, rock, pop ja heavy.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit.

Ikäsuositus: alkaen 10 vuotta

Sähkökitaran soiton voi aloittaa yleensä noin 10-vuotiaana, mikäli oppilaan sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että sähkökitaroista ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita, joten pienempien musikanttien kannattaa aloittaa kitaransoitto akustisella kitaralla.

Opetusmuodot:

  • Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
  • Pariopetus 30-45 min/viikossa
  • Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

Tutustu hinnastoon ja valitse kurssin opetusmuoto ja opetuksen kesto!

Sähkökitaran soittoa voi harrastaa myös jatkoryhmissä. Näitä 4-6 yksilön jatkoryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä oppilaista. Mikäli sopivaa vertaisryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Huom! Aloittelevan sähkökitaristin on myös huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee kitaran lisäksi kitaravahvistimen varusteineen.

 

Bassokitara

Monien erilaisten kappaleiden kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit, tabulatuurimerkintä, skaalat eri asemista, sointumerkit, plektrasoitto, efektit, riffit ja saundit. Opinnoissa voidaan myös tutustua johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen.

Ikäsuositus: alkaen 10 vuotta

Basson soiton voi aloittaa 10-vuotiaana, mikäli yksilön sormet ovat riittävän vahvat. On myös syytä muistaa, että bassokitaroita ei tehdä kovin laadukkaita pienennettyjä versioita.

Opetusmuodot

  • Pienryhmäopetus 45 min/viikossa
  • Pariopetus 30-45 min/viikossa
  • Yksityisopetus 30-45 min/viikossa

 

Basson soittoa voi harrastaa myös jatkoryhmissä. Näitä 4-6 yksilön jatkoryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan samanikäisistä oppilaista. Mikäli sopivaa vertaisryhmää ei muodostu, tarjoamme mahdollisuuksien mukaan tuntiaikaa yksityis- tai pariopetuksesta.

Huom! Aloittelevan basistien on lisäksi huomioitava, että soiton aloittaessaan hän tarvitsee basson lisäksi bassovahvistimen varusteineen.

 

Hinnasto

  • Pienryhmäopetus 45 min: 72 €/kk tai 306 €/lukukausi
  • Pariopetus 30-45 min: 82-102 €/kk tai 348,50-433,50€/lukukausi
  • Yksityisopetus 20-45 min: 105-185 €/kk tai 446,25 -786,25 € /lukukausi

 

Ilmoittaudu opetukseen Eepoksessa